Auto

Nieuw verkeersraadsel: kruisen

Welke van de twee is juist: A of B?

Met andere woorden, hoe moet je elkaar kruisen?

kruisen

Scroll verder voor de juiste oplossing!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de Wecgcode moet je elkaar rechts kruisen. Met andere woorden: je moet rechts van je tegenligger kruisen. Antwoord B is dus juist! Ook al is in sommige gevallen A makkelijker.

Als het tot een ongeval komt, kan je aansprakelijk worden gesteld als je links wilde kruisen.

Enkel wegmarkering (voorsorteervak) kan de bestuurders verplichten om elkaar links te kruisen.

Die wordt zeker veel tegengehouden!
Datum nieuwe flitsmarathon bekend!

3 Comments

  1. Ik geef beleefd teken dat mijn tegenligger eerst mag inslaan, veel makkelijker en je krijgt er een vriendelijke groet van terug (bij de meesten toch)

  2. Wat nog veel gevaarlijker is zijn de rotondes met dubbele rijstrook. Veel automobilisten doen niet aan voorsorteren en snijden je doodleuk de pas af door van de binnencirkel onmiddellijk de afrit op te rijden. Dat er knipperlichten moeten gebruikt worden om de rotonde te verlaten weten er ook velen niet.

  3. Belgische logica!Slaat op niks!Omdat art.x van 1975!!!!??zegt dat we elkaar rechts kruisen (omdat we nu eenmaal niet in Engeland wonen)neemt iedereen dit letterlijk,ook op een kruispun.En als er een politieagent oo het kruispunt moest staan gaat ie ook willen dat je links kruist omdat het nu eenmaal logischer en makkelijker is.Heb al eens naar de wegcode.be over gemaild,kreeg geen antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *