Auto, Fail

Politie geeft slechte voorbeeld tijdens de flitsmarathon

Terwijl afgelopen woensdag de flitsmarathon volop aan de gang was, nam een opmerkzame Limburger een wel heel bijzonder foto.

Hij spotte een bekende flitswagen van politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en postte deze op PolCon – Politiecontroles waar bestuurders normaal politiecontroles met elkaar delen. In dit geval trok niet zozeer de flitsauto de aandacht, wel het feit dat de bestuurder geen gordel lijkt te dragen.

Pikant detail: de foto zou zijn genomen tijdens de recente flitsmarathon.

Tot 2014 waren politieagenten niet verplicht om een veiligheidsgordel te dragen als de opdracht het rechtvaardigde. 

Die regel was echter niet duidelijk en leidde vaak tot discussie. Daarom werd de wet aangepast.

Sindsdien zijn bijna alle politieagent verplicht om de gordel te dragen, tenzij wanneer ze een arrestant in bedwang moeten houden.

Foto’s via Typisch België

Kan je een flitser altijd zien flitsen?
Flitsmarathon betekent minstens 1,67 miljoen op 24 uur

One Comment

  1. De flikken denken dat ee biven de wet staan het zijn zij die voordurend verkeerovertredingen doen maar als een burger het diet krijgen ze een boeten,zo stel ik alle dagen vast dat ze over de tramsporen rijden wat en’ek voor bus,tral en taxi is en als ze geen zin hebben om mee aan schuiven in een file rijden ze erover en dat kan en mag allemaal. Zo zie je dat het in dit apenland enkel alles draait om macht en geld en vooral de macht en dat is bij iedere instantie zo zowel gerechtelijk als overheid,zilang je maar belastingen betaald en zwijgt want je mag je mening niet geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *