Uber begint nog deze maand met zelfrijdende taxi’s

Deze maand nog kunnen passagiers bij taxidienst Uber al een zelfrijdende taxi bestellen. Het gaat om een proefproject in Pittsburgh. Er zullen wel nog altijd een chauffeur én een technicus in de auto zitten, die alles in de gaten houden. Camera’s registreren wat er in en rond het voertuig gebeurt.

Uber taxi-appHoewel het nog om een bescheiden proefproject gaat, wil Uber voor het einde van het jaar al honderd zelfrijdende auto’s de weg op sturen. Daarmee verslaat Uber zijn concurrenten Google en Lyft. Die laatste kondigde eerder al aan dat de eerste zelfrijdende taxi voor 2017 zou zijn.

Voor dit project werkt Uber samen met Volvo. Daarvoor worden een hondertal Volvo XC90’s verbouwd. De auto’s worden al enige tijd getest, zij het dan zonder passagier.  Nog deze maand zullen er ook echt passagiers worden vervoerd.

En daar blijft het niet bij. Een tijd geleden nam Uber ook de startup Otto over, dat vooral bekend is van de zelfrijdende vrachtwagens. Daarvan reden er begin 2016 al een aantal over de Belgische wegen.

 

Geef een reactie