15 dingen die je niet wist over The Walking Dead

Zijn jullie even hard fan van The Walking Dead (TWD voor de fans) als wij? Willen jullie ook zo graag weten wie er het loodje legde in de bloedstollende laatste aflevering van seizoen 6? Over precies 2 maanden is het eindelijk zover: op 23 oktober 2016 verschijnt het nieuwe seizoen. In afwachting daarvan zetten we enkele dingen op een rijtje die je zeker nog niet wist. 

 

1. Dr. Edwin Jenner

Dokter Jenner

“It’s in our blood, we’re all carriers.” – dr. Jenner

Wie herinner zich dokter Jenner nog? Hij werkte in het eerste seizoen samen met zijn vrouw (of beter: óp zijn vrouw) aan een vaccin in het Center for Disease Control (CDC). Datzelfde CDC blies hij daarna ook vakkundig de lucht in.

De naam van het personage is niet toevallig gekozen! Edward Jenner was een Engelse arts, die het allereerste pokkenvaccin ontwikkelde op basis van koepokken.

 

 

 

 

2. Stephen King

En het gebeurt wel vaker dat The Walking Dead zijn grote voorbeelden eert. Rick Grimes is namelijk de sheriff van King County. En King County werd vernoemd naar de meester van het genre: Stephen King. King nam de fans van TWD dan weer beet toen hij op 1 april 2015 aankondigde dat hij een aflevering van de serie zou schrijven. Tot bleek dat het om een aprilgrap ging…

 

3. Zombie shuffle

TWD zombie

Vraag je je soms af of de zombies van TWD een pintje te veel op hebben? Dat kan kloppen. Om een zombie te vertolken moeten de acteurs namelijk wandelen alsof ze ’s ochtends vroeg het café uitkwamen.

Maar dan wel muisstil! De acteurs die zombies spelen mogen namelijk geen geen enkel geluid maken of knipperen met hun ogen. De typische zombie-shuffle-geluiden die je hoort, werden dus allemaal achteraf gemonteerd.

“Ahhrrraarrhaarrharrhhaa” – zombie #4

 

 

4. Kopje thee?

TWD Governor

Kennen jullie de ‘governor’ nog? Zonneschijntje? Met het ooglapje.

Die had een wel heel bijzondere verzameling in zijn kelder. De mancave van dit heerschap was namelijk uitgerust met een hele collectie hoofden op sterk water.

En alsof het nog niet moeilijk genoeg was de hoofden na te maken, vond de regisseur dat ze er nog niet degoutant genoeg uitzagen. Om het gewenste effect te verkrijgen, werd er dan maar koffie en thee aan het water toegevoegd. Missie geslaagd!

(Toegegeven dit weetje is niet zo schokkend, maar we vonden vooral de titel te mooi om te laten liggen! Heb je hem?)

 

5. What’s in a name?

Walkers, biters, geeks, rotters, roamers, lurkers, lamebrains, … aan koosnaampjes voor de zombies geen gebrek in TWD. Maar is het je ook al opgevallen dat ze niet één keer zombies worden genoemd?

Daar is een simpele reden voor: in het universum van The Walking Dead bestaat het woord zombies niet. Geen zombiefilms, geen zombies, niks. Zo wil de serie nog maar eens benadrukken dat de hoofdpersonages echt niet weten wat er hen overkomt.

 

6. Waardig ouder worden

Een verhaal creëren, daar draait het om in The Walking Dead. En dan worden ook details plots superbelangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat de zombies ook echt ouder worden? Sinds het einde van seizoen 3 zijn de makers altijd maar donkerdere make-up gaan gebruiken. Want dood of niet, onze ondode vrienden rotten natuurlijk gewoon verder.

 

7. The Breaking Dead

Er wordt gefluisterd dat die andere topserie ‘Breaking Bad’ zowaar een prequel zou zijn van The Walking Dead. En dat lijkt ons niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Had Darryl het niet over een ‘kleine en magere’ drugsdealer van zijn broer Merle? Een dealer die zich nogal vlot bediende van het woord ‘bitch’? Klinkt bekend in de oren, niet?

En de rode auto waar Glenn mee wegrijdt in het eerst seizoen? Die lijkt toch verdacht veel op de auto die Walt Jr. van zijn vader terug naar de verkoper moest brengen.

 

8. Zombieschool

ZombieschoolZombie word je natuurlijk niet zomaar. En ook wie een zombie wil vertolken, moet zich eerst bewijzen. Daarvoor heeft TWD een echte zombieschool opgericht. Elk seizoen bieden zich zo’n 200 acteurs aan voor een rol als zombie. Daarvan mogen er maar enkelen naar de zombieschool, waar ze alle kneepjes van het vak leren.

 

 

9. Twee druppels water

TWD CarlActeurs doen voortdurend beroep op een stuntman of stuntvrouw. Dat is niet alleen veiliger, maar vooral een stuk goedkoper. Zo kunnen hele scenes worden opgenomen zonder dat de ‘echte’ acteurs op de set zijn.

Wat wel opvallend is, is de stunt’man’ voor Carl, de zoon van Rick Grimes. Dat is namelijk Emily Brobst, een 33 jarige vrouw. Ook haar voorgangster was trouwens een vrouw. Voor haar was Savana Jade Wehunt de stuntvrouw voor Carl. Zij vertolkte later dan weer de rol van de zombie-dochter van de Governor. Maar dat Carl nogal vrouwelijk trekken heeft, willen we niet gezegd hebben!

 

10. Feit en fictie

TWD MerleIn één van de eerste afleveringen van The Walking Dead ontmoeten we Merle, de broer van Darryl. In die scene neemt Darryl een groep zombies onder vuur vanop het dak van een gebouw. Alleen… wisten de omstaanders niet dat het om de opnames van een serie ging. Verschillende voorbijgangers belden naar de politie omdat er een gek met een geweer rondliep op het dak van een gebouw. De politie stuurde meteen een SWAT-team ter plaatse. Gelukkig konden de makers nog net op tijd uitleggen wat er aan de hand was.

 

11. Jammer, jammer, jammer…

The Walking Dead is een productie van zender AMC, een zender waar we – eerlijk gezegd – nog nooit van hadden gehoord. Maar dat lag niet aan de makers. Zij klopten namelijk eerst aan bij HBO, bekend van The Soprano’s, Game of Thrones en recent nog, het bloedstollende The Night Of.

Alleen vond HBO de serie te gewelddadig. Een opmerking waar we ons wel iets bij kunnen voorstellen. Nog een geluk dat er in andere HBO-series niet wordt gemoord, verkracht, onthoofd, …

 

12. Soort zoekt soort

Tijdens de rust- en eetpauzes zitten de hoofdpersonages ook altijd gescheiden van de acteurs die de zombies spelen. Zo wil de regisseur vermijden dat pakweg Rick al te goeie maatjes zou worden met zombie #16, die een halve aflevering later wordt onthoofd.

 

13. Hou je hoofd erbij

TWD HershelAls een personage sterft, dan is dat telkens een reden voor een afscheidsfeestje. En bij een afscheidsfeestje horen natuurlijk cadeau’s. Dat was niet anders voor Scott Wilson, de acteur die Hershel speelde en onthoofd werd door onze vriend met het ooglapje.

Op zijn afscheidsfeest kreeg Wilson echt het coolste cadeau ooit: zijn eigen hoofd. Hij mocht de replica die van zijn hoofd werd gemaakt, meenemen naar huis.

 

14. And the winner is…

Er zijn van die mensen die alles opmerken. Zoals bijvoorbeeld het aantal zombies dat elk personage al heeft gekilld. En wat blijkt? Rick is de absolute winnaar! Hij heeft intussen al zo’n 100 streepjes achter zijn naam staan. Michonne staat op de tweede plaats.

 

15. Dag Carol, hallo Carol!

TWD CarolAlles loopt niet altijd zoals gepland. Dat hoeven we je niet meer te vertellen. Waarschijnlijk was niemand echt blij met dat SWAT-team op de set.

Maar sommige verrassingen zijn al leuker dan andere. Dat moet ook Carol gedacht hebben. Zij zou normaal gezien het einde van seizoen 3 niet hebben gehaald. Toch niet als het van de makers afhing.

Probleem was dat de Carol intussen erg geliefd was geworden bij de kijkers. Daarom werd uiteindelijk T-dog in haar plaats uit de serie geschreven. Al bleek die laatste ook gewoon een verschrikkelijke acteur te zijn. En daarom kunnen we ook in het zevende seizoen nog genieten van ‘bad ass’ Carol.

 

 

Geef een reactie