9 dingen die je nog niet wist over borsten!

Borsten zijn… interessant! En het zijn niet alleen mannen die dat vinden!  Hier zijn 9 dingen die je zeker nog niet wist over borsten.

 

1. Moedermelk

koe1

Er wordt beweerd dat moedermelk veel zoeter is dan koemelk. Niet dat we het al geprobeerd hebben…

 

2. Tepels

Tepels

Bij borsten horen tepels. Maar borsten zijn niet de enige plaats waar tepels voorkomen. En lang niet iedereen heeft maar twee tepels. Zo’n 2%-6% van de vrouwen en 1 tot 3 % van de mannen heeft een derde exemplaar. Beroemde voorbeelden: Lilly Allen, Zac Efron, Mark Wahlberg,… Die derde tepel kan eender waar staan, zelfs op je voeten.

 

3. Geen twee borsten zijn dezelfde

Borsten

Geen enkel paar borsten is hetzelfde. Maar ook onderling kunnen borsten enorm verschillen. Soms is het verschil erg klein, soms erg opvallend.

 

4. Op elk potje…

BH

Meer dan 80 % van de vrouwen zou een verkeerde beha dragen. Dat kan leiden tot allerlei problemen, zoals rugpijn en problemen met de spijsvertering. Volgens recent onderzoek zou een beha er zelfs voor zorgen dat onze borsten gaan hangen.

 

5. Kopje koffie?

Cups

Volgens onderzoek zou cafeïne de tepels gevoeliger maken. Drinken met mate dus, of net niet!

 

6. Sigaretten

Roken

Roken is ongezond, dat weet iedereen. Maar nu blijkt dat je borsten er ook van gaan hangen, stop je zeker.

 

7. Master of boobs

BH-studies

In China kan je uitgebreid borsten bestuderen. Echt! China en enkele andere landen bieden universitaire studies in BH-kunde aan!

 

8. Borstmassage

Borstmassage

Regelmatige borstmassages helpen goede cellen groeien en houden slechte cellen tegen. Borstmassages helpen dus tegen borstkanker!

 

9. Knuffelen

Knuffelen borsten

En er is nog meer goed nieuws. Van knuffelen worden borsten gezonder. Dat komt omdat bij het knuffelen een stof vrijkomt, oxytocine genaamd! Waarop wacht je nog, pak ze nog eens stevig vast!

Geef een reactie