Zijn dit de gevaarlijkste hobby’s ter wereld?

Sommige mensen tuinieren graag, anderen lopen graag naar Pokemon te zoeken en nog anderen houden van wat meer actie in hun vrije tijd. Dit zijn zonder twijfel de vijf gevaarlijkste hobby’s.

 

5. Bungeejumpen 

Bungee jump

Laten we van een brug naar beneden springen en hopen dat deze rekker het houdt! Dat is de essentie van bungee-springen. Alleen,… de rekker houdt het niet altijd! In 1986 stierf een bungee-jumper live op TV. In 1997 stierf een jonge vrouw omdat de lengte van het touw verkeerd was berekend. In 2002 stierf een man nadat zijn harnas het had begeven. En in 2011 verdronk een vrouw bijna in de rivier, toen ook haar touw touw brak.

Dat is dan nog buiten alle verwondingen gerekend. Vaak leidt een bungeejump tot problemen met het zicht of verwondingen die lijken op whiplash. In één geval raakte iemand compleet verlamd bij een sprong die foutloos leek. Dan toch maar breien?

 

4. Klifduiken

Cliffdiving

Bungeejumpen, maar dan ZONDER touw, zo zouden we klifduiken ook kunnen omschrijven. Cliffdivers springen van een klif (hoe kan het ook anders) die liefst zo hoog mogelijk is. Niet met de bedoeling om terug te komen, maar om te landen in het water daaronder.

Water dat meestal ondoorzichtig is. Water dat op zich ook al redelijk hard kan aankomen. Water dat ook allerlei obstakels kan verbergen, zoals scherpe rotsen, stroming, roofdieren, … En laat dat nu net de sport waarin Red Bull een wereldkampioenschap organiseert. Dat ook klifduiken niet zonder gevaren is, mag duidelijk zijn.

 

3. Parkour of freerun

Parkour

De wereld is mijn speeltuin! Dat is het motto van parkour. Of beter gezegd: de wereld is een hindernissenparcours. Freerunners lopen, kruipen en springen van het ene gebouw naar het ander. Liefst ook tientallen meters boven de grond. En soms gaat het dan fout. In maart 2016 stierf een Russissche freerunner, enkel bekend als Tolya, toen hij van een torenhoog gebouw naar beneden viel.

 

 

2. Rotsklimmen

Rock climbing

Je hebt klimmen en klimmen klimmen. Je kan gaan klimmen in een sporthal, met touwen en een zacht mat die je val breekt. Of je kan gaan klimmen in de bergen, blootgesteld aan weer en wind en met 100 meter diep niks onder je. Bij rotsklimmen kan je op zoveel verschillende manieren doodgaan dat het zelfs niet meer grappig is: je kan vallen (duh), de leider kan vallen en jou meesleuren, er kunnen rotsen naar beneden vallen, het touw kan loskomen, je kan doodvriezen, …. Moeten we nog verder gaan?

 

1. Skydiven

SkydivingLaatste in het rijtje: skydiven. Je hebt mensen die graag met hun twee voeten op de grond staan en je hebt mensen die liever hogere sferen opzoeken.

Er is niets zoals springen uit een vliegtuig en vertrouwen op een rugzak met daarin een lap stof.

Natuurlijk is ook deze hobby niet zonder enig risico.  In Charleroi stierven nog 11 mensen, de piloot en 10 parachutisten toen hun vliegtuigje neerstortte.

 

 

Geef een reactie