Pizza’s binnenkort geleverd per drone?

Domino’s pizza, de bekende Amerikaanse pizzaketen, begint een proefproject met drones. Voor je gaat dromen: het betreft een project in Nieuw-Zeeland. Maar misschien vliegen binnenkort ook bij ons de pizza’s door de lucht!

De Amerikaanse pizzaketen Domino’s, die ook in België enkele vestigingen heeft, begint binnenkort met een proefproject waarbij drones niet meer per koerier, maar per drone worden geleverd. Het is daarvoor een samenwerking aangegaan met Flirtey, een bedrijf gespecialiseerd in drones.

Details over het proefproject houdt het bedrijf angstvallig geheim, maar vast staat dat de primeur naar Nieuw-Zeeland gaat. De drones zouden de koeriers niet vervangen en ook enkel ingezet worden op plaatsen die de klassieke koeriers moeilijker kunnen bereiken.

Ook de Nieuw-Zeelandse luchtvaartautoriteit is benieuwd naar de resultaten van de test. Er zouden immers voor het eerst op grote schaal onbemande vliegtuigjes door de lucht zoeven samen met de gewone luchtvaart. In Nieuw-Zeeland is het gebruik van drones een jaar geleden in een wet gegoten.

 

Geef een reactie