Parkeermeters illegaal

De nieuwe parkeermeters die november 2015 in Brussel werden ingevoerd, zijn de automobilisten al langer een doorn in het oog. Ze zijn veel ingewikkelder dan de gewone automaten omdat de bestuurders ook hun nummerplaat moeten intikken. Bovendien werken ze ook vaak niet. Ten slotte aanvaarden de nieuwe automaten ook geen cash geld.

Wettig betaalmiddel!
En precies dat laatste mag niet, zegt de FOD Economie. Cash geld is en blijft een wettig betaalmiddel. De stad Brussel kan niet eenzijdig beslissen één of ander betaalmiddel niet meer te aanvaarden. Nadat een dievenbende zo’n 100.000 EUR uit de automaten had gestolen, besloot Brussel enkel nog betaalkaarten te aanvaarden, maar daarmee gaat Brussel dus in tegen een Europese aanbeveling van 2010, zegt de FOD.

Aanbeveling
Wie hoopt dat hij voortaan gratis kan parkeren in Brussel, is eraan voor de moeite. Europese aanbevelingen zijn namelijk niet bindend. Zij moeten nog worden omgezet in nationaal recht. Dat gebeurde in verschillende Europese landen, maar (nog) niet in België. De FOD kan wel beslissen de Stad Brussel een boete op te leggen van 60.000 EUR. En waar gaat de stad die 60.000 EUR halen? Juist, ja!

Vragen over parkeerboetes? Stel ze hier!

Geef een reactie