Dag privacy! Whatsapp gaat je nummer doorspelen aan Facebook!

Whatsapp gaat je telefoonnummer doorspelen aan Facebook. Of je dat nu wilt of niet! Maar dit is wat je eraan kan doen!

Whatsapp facebookBerichtendienst WhatsApp is sinds kort eigendom van Facebook. En dat zal je geweten hebben. De gebruiksvoorwaarden van Whatsapp worden al direct serieus aangepast.

Whatsapp zal voortaan ook je telefoonnummer doorspelen aan Facebook. Of je dat nu wilt of niet! Facebook gaat die info gebruiken om betere vriendensuggesties te doen, maar ook – lekker creepy – om advertenties op maat te sturen.

Een van de komende dagen zal je de vraag krijgen of je de nieuwe voorwaarden aanvaardt. Als je de voorwaarden aanvaardt, ga je er automatisch mee akkoord dat je telefoonnummer wordt doorgespeeld voor advertenties.

Wil je dat niet, dan zij er twee opties. En dan bedoelen we niet stoppen met Whatsapp.

  1. Je kan je er ook voor zorgen dat Facebook je info niet gebruikt voor advertenties. Daarvoor klik je op ‘lees meer’ en vink je het vakje onderaan uit! Maar pas op, ook als je dat vakje uitvinkt, blijven Facebook en zijn partners allerhande info over jou ontvangen. In dat geval niet voor advertenties, maar wel voor ‘het verbeteren van de gebruikerservaring’.
  2. Heb je de voorwaarden al aanvaard? Dan heb je 30 dagen bedenktijd. Tijdens die dertig dagen kan je bij ‘instellingen’ > ‘account ook nog het vakje ‘Deel mijn informatie uitvinken.

Whatsapp bevestigde ook nog eens dat de berichtendienst gratis blijft. Er komen ook geen advertenties. Maar wat zeggen ze ook alweer: als iets gratis is, ben je niet de klant, maar wel het product?

Geef een reactie