Opgepast: de draagbare flitser komt eraan!

Compact, verderlicht, spotgoedkoop! Maar vooral: nauwelijks te detecteren. Deze nieuwe flitser kan gewoon in de hand worden gehouden. 

Truspeed SEMobiele flitsers kennen we allemaal al. Ze worden vooraan op een auto gemonteerd of verborgen in een vuilbak. Deze nieuwe radar – TruSpeed SE genaamd – kan echter gewoon in de hand worden gehouden, en is nauwelijks groter dan een tablet. Het toestel werd inmiddels al gehomologeerd en uitvoerig getest in Frankrijk.

Deze handheld flitst zowel kops als achteraan en dat tot een afstand van 640 meter en tot een snelheid van 300 km/u.

Het toestel beschikt bovendien over een 7x zoom, zodat de politie er ook andere inbreuken mee kan vaststellen, zoals gebruik van de GSM achter het stuur of het dragen van de gordel.

Ook de kostprijs is heel compact. Aan 3.800 EUR is deze flitser een stuk goedkoper dan de toestellen die nu gebruikt worden. De fabrikant is er trots op dat ook de kleinste politiezones zich deze flitser kunnen veroorloven.

Grappig detail: omdat de flitser zo licht is (410 gram), is hij minder bruikbaar voor metingen op lange afstand. Daarvoor moet het ding dus alsnog op een voet gemonteerd worden. Bovendien kan de flitser ook niet worden gebruikt vanop een hoogte omdat dat de metingen negatief zou beïnvloeden. Voer voor advocaten dus.

Of en wanneer het toestel ook in België wordt ingezet, is niet bekend.

Geef een reactie