Crowdfunding Jordy gigantisch succes

Jordy Brouillard krijgt dan toch een echte begrafenis. De jongen van 19 werd vorige week dood teruggevonden in een tentje aan de Blaarmeersen. Vermoedelijk stierf hij door ontbering. Eerder nog hadden zijn ouders aangekondigd dat zij daarvoor geen geld hadden. Militair Jef Verbeeck startte daarom een crowdfunding-campagne. En die was een gigantisch succes.

Jordy Brouillard stierf vorige week – vermoedelijk door ontbering – in een tentje in de Blaarmeersen in Gent. De jongen had zijn hele jeugd in instellingen doorgebracht, maar wilde op zijn 18 jaar op eigen benen staan, met de gekende dramatische gevolgen.

Het verhaal van Jordy heeft bij velen een gevoelige snaar geraakt. Omdat we als maatschappij eigenlijk collectief gefaald hebben om deze kwetsbare jongen de nodige hulp te bieden.

Tot overmaat van ramp zag het er even naar uit dat de jongen ook niet eens een fatsoenlijke begrafenis zou krijgen. De ouders van Jordy hadden zich nooit echt om hun zoon bekommerd en hadden ook het geld niet voor een echte begrafenis.

Dus sprong een beroepsmilitair in de bres. Jef Verbeeck startte een crowdfunding-campagane en probeerde zo het nodige geld bijeen te krijgen om de jongen toch nog ene laatste eerbetoon te schenken.

Begrafenis Jordy Brouillard

En met succes, zo blijkt. Bij het schrijven van dit artikel verzamelden zo’n 325 mensen al 9.285 dollar, omgerekend 8 327.35 EUR, een pak meer dan de 5.000 dollar die nodig waren. En dan stond de campagne zelfs nog maar 3 dagen online. Het geld dat niet voor de begrafenis wordt gebruikt, zal worden geschonken aan een goed doel dat zich met jongeren bezighoudt.

 

Geef een reactie