Opgepast: de Antwerpse SUPERFLITSER is terug

Terug van weggeweest: de Antwerpse superflitspaal. Traditiegetrouw streek hij neer aan de Amerikalei, waar je maximum 50 per uur mag. Een gewaarschuwd man…

Amerikalei

De Antwerpse superflitspaal is terug van weggeweest. Het reusachtige toestel staat momenteel aan de Amerikalei ter hoogte van Immotheker en flitst in de richting van de Ring. Verwacht wordt dat hij de komende weken nog enkele keren van plaats wisselt. De twee ton zware flitser werd gespot door de leden van PolCon – Politie controles, een facebookpagina waar gebruikers politiecontroles met elkaar delen.

LIDAR

Superflits AntwerpenDe flitspaal is van het type LIDAR. Dat staat voor Laser Imaging Detection And Ranging, een technologie die de snelheid meet door middel van laserpulsen. De LIDAR kan meerdere rijstroken tegelijk en zelfs in twee richtingen flitsen.

De superflitspaal maakte vooral veel los in Gent, waar de politie permanent twee toestellen in gebruik heeft. Ook Antwerpen plaatste al eerder een superflitspaal, maar dan niet permanent. Nu staat het toestel dus op de Amerikalei waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u.

Wie – na correctie – maximum 60 km/u rijdt, betaalt een boete van 50 EUR. Vanaf 61 km/u komt er 10 EUR per kilometer bij. Je kan je boete ook berekenen met de app van overtreding.be.

 

 

Geef een reactie