Ook alle Gentse parkeerboetes ongeldig

Een nieuwe dag, een nieuwe aflevering in de saga rond het straatparkeren. Deze keer is Gent aan de beurt. 

In de stad Gent wordt het straatparkeren gecontroleerd – en dus ook beboet – door G4S. Alleen… had G4S daarvoor niet (langer) de bevoegdheid. Het contract met de stad Gent was namelijk verlopen. Vervolgens had de stad had niet de juiste procedure gevolgd om dat contract te verlengen. Ten slotte werd het contract ook met terugwerkende kracht verlengd, wat al helemaal niet kan.

Parkeerboetes

Gevolg, alle Gentse parkeerboetes sinds 1 juni 2016 zijn onwettig. G4S had immers niet de bevoegdheid om de nummerplaten van overtreders op te vragen. Wie toch beboet werd, kan deze aanvechten voor de rechtbank.

Jaarlijks zijn de parkeerboetes in Gent goed voor zo’n 7 miljoen euro. De stad heeft dus veel te verliezen.

Een tijd geleden bleek dat er ook al wat schortte aan de Brusselse parkeerautomaten. Ook verbodsborden waarvan de paal niet de juiste kleur hebben, kunnen een boete ongeldig maken.

Parkeerders kunnen de locatie van de parkeerwachters doorgeven op de facebookgroep parkeercontrole.

Geef een reactie