Hilarisch: niemand geflitst omdat niemand flitscamera kan bedienen

Hilariteit in de politiezone Zuid in Brussel. Daar wordt al geruime tijd geen enkele auto meer geflitst! De reden: er is niemand die de flitscamera kan bedienen.

Net als vele andere politiezones schafte ook de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) een flitscamera aan.  Geen overbodige luxe: niet alleen de Brusselse Ring en de E19, maar ook tal van drukke verkeersaders lopen over het grondgebied van de politiezone.

Maar niet iedereen mag zo’n flitscamera bedienen. Volgens de wet mag de camera alleen bediend worden door politieagenten die daarvoor een bijzondere opleiding hebben genoten. En zo had men er twee in de zone Zuid. ‘Had‘, want de ene vertrok onlangs op pensioen, de andere is al maanden thuis na een arbeidsongeval.

Multanova

En zo wordt er dus al maanden niet meer geflitst in Anderlecht, Sint-Gillis of Vorst. De politie hoopt nu dat de burgers de nodige verantwoordelijkheid aan de dag zullen leggen om de snelheidslimieten te respecteren. Zonder dat er boetes worden uitgeschreven, wel te verstaan!

Geef een reactie