U bent gewaarschuwd: nieuwe super-radar wordt uitgetest

Langs de N4 in Wierde worden momenteel testen uitgevoerd met een nieuw soort super-radar. Het toestel is nog niet gehomologeerd en kan dus ook nog geen boetes opleveren.

Superradar WalloniëWie wel eens met een zware voet naar het zuiden rijdt, is hierbij gewaarschuwd. Langs de N4 in Wierde (Bergen) test men momenteel een gloednieuwe super-radar.  Het toestel is echter nog niet gehomologeerd. Wie dus toch geflitst wordt, hoeft nog niet meteen een boete te verwachten. Maar dat is in de toekomst natuurlijk wel de bedoeling.

De nieuwe radar is afkomstig uit Australië en doet voor het eerst zijn intrede in Europa. Wallonië mag dus de Europese spits afbijten.

De nieuwe radar kan maar liefst zes rijstroken tegelijk controleren. En dat in de twee richtingen! Bovendien beschikt het ook over een infraroodflits. Er kan dus ook ’s nachts geflitst worden, zonder andere bestuurders te verblinden. Meer nog, het toestel kan zelfs meerdere foto’s tegelijk trekken.

Het toestel kost zo’n 70.000 EUR. Een stuk minder dus dan de superflitspalen die in Gent en BRussel worden ingezet. Die exemplaren kosten 180.000 EUR per stuk.

 

 

Geef een reactie