Slimme verkeersdrempel schudt hardrijders wakker

Zweden experimenteert met een nieuwe, slimme verkeersdrempel. De Actibump past zich aan aan de snelheid van de naderende voertuigen.

In Zweden worden momenteel testen uitgevoerd met een nieuw type verkeersdrempel. De slimme verkeersdrempel heet Actibump en past zich aan aan de snelheid van het voertuig dat nadert. Houdt een bestuurder zich aan de snelheidslimiet, dan is er bijna geen niveauverschil en is de actibump nauwelijks voelbaar.

Nadert een voertuig te snel, dan zakt de actibump tot 6 centimeter diep in de grond. Zo ontstaat er een niveauverschil waardoor de hardrijder letterlijk en figuurlijk wordt wakkergeschud.

In België blijven we voorlopig nog even aan de boetes vasthouden. Ben je geflitst en wil je zelf je zelf je boete berekenen? Dat kan met de app van overtreding.be. Je kan er bovendien ook gratis juridisch advies vragen.

In BElguië

2 Reacties

  1. Biker 2 november 2016
    • scheurijzer 5 november 2016

Geef een reactie