Snelheid, gordel, GSM…: de nieuwe superradar ziet alles

Te snel gereden, te weinig afstand gehouden, door het rood, geen gordel aan… De nieuwe superradar ziet het allemaal!

Wie het niet zo nauw neemt met de verkeersregels, past in de toekomst maar beter op. Op 18 november 2016 wordt in Namen alweer een gloednieuwe superflitspaal voorgesteld, de Mesta Fusion. In het publiek: verschillende geïnteresseerde politiezones uit heel België.

Superradar

Vergeet alles wat je tot nu kon lezen over superradars: dit ‘beest’ kan alles! Deze superradar kan 32 voertuigen tegelijk controleren verspreid over 8 rijstroken. En hij controleert niet alleen de gereden snelheid, maar ook alle andere overtredingen. Te snel rijden, rechts inhalen, over de pechstrook rijden, bellen achter het stuur, onvoldoende afstand houden… deze Big Brother ziet werkelijk alles!

Het toestel beschikt over een doppler-radar en kan – zowel ’s nachts als overdag – foto’s én video’s maken met een resolutie van 36 megapixels! Het kan zelfs hele groepen voertuigen detecteren, onderscheiden en volgen over een totale afstand van wel 200 meter. Bovendien kan het toestel ook verschillende types van voertuigen van elkaar onderscheiden. Hij kan ook voertuigen flitsen tot een snelheid van 300 km/u.

De flitspaal registreert automatisch de nummerplaat van de overtreder en stuurt de foto of video rechtstreeks door naar de controlekamer. Met een foutenmarge van ‘maar’ 1% doet deze superflitser dat ook stukken nauwkeuriger dan de concurrentie. Het prijskaartje voor dit nieuwe toestel is onbekend.

Wie graag zelf zijn boete berekent, of gratis advies zoekt over een verkeersovertreding, kan terecht bij de app van overtreding.be. Download de app en bereken zelf je boete of stel gratis je vraag. Handig!

Bekijk hier het filmpje van de voorstelling van het toestel in Dubai:

 

 

 

Geef een reactie