Binnenkort tol op Duitse wegen

Betalen we binnenkort dan toch tol om over de Duitse wegen te rijden? Zo ziet het er alleszins wel naar uit!Duitse tolNa lang debatteren lijkt de kogel door de kerk: Duitsland zal naar alle waarschijnlijkheid toch tol gaan heffen op haar snelwegen. Die geldt zowel voor Duitse burgers als voor andere (buitenlandse) weggebruikers. En dus ook voor de vele toeristen die over de Duitse snelwegen rijden. Al zullen zij kunnen genieten van een voordeliger tarief.

Europa had lang problemen met de voorgestelde tol omdat alleen toeristen die zouden moeten betalen. Nu de nieuwe tolwet ook op Duitsers van toepassing is, lijken alle hindernissen van de baan.

 

 

Toeristen zouden vanaf 1 januari 2017 zo’n 5 tot 15 EUR betalen voor 10 dagen en 16 tot 30 EUR voor 2 maanden. De jaarprijzen verschillen per type voertuig. De nieuwe tol moet Duitsland zo’n 500 miljoen euro per jaar opleveren.

 

 

Geef een reactie