25-jaar oude kogelvrije BMW redt slachtoffers van IS

Je kan zeggen van BMW wat je wilt, maar dit straf verhaal tart toch elke verbeelding!

Een Koerdische man redde met zijn 25-jaar oude BMW (type E32) tientallen gewonde burgers in Kirkuk, waar IS hevige strijd levert. Hij kocht de wagen in oktober van dit jaar en stelde vast dat de BMW kogelvrij bleek te zijn.

Kogelvrije BMW

Enkele dagen later zag hij hoe tientallen burgers gewond geraakten bij een zoveelste aanval van IS. Omdat er ook sluipschutters van IS in de regio aanwezig waren, konden de gewonden echter niet geholpen worden.

De man besloot daarop zijn eigen leven – en zijn auto – te riskeren om de gewonden zelf te helpen. Gedurende de aanval van IS, die verschillende dagen duurde, vervoerde hij zo’n 70 mensen naar het ziekenhuis. Zijn BMW werd daarbij wel 60 keer door kogels geraakt, waarvan verschillende keren op de voorruit.

Het nieuws is ook BMW zelf niet ontgaan. Zij boden de man een spiksplinternieuwe BMW aan in ruil voor de oude, die dan in het BMW-museum zou worden geplaatst. De man bedankt echter vriendelijk. In plaats daarvan doneerde hij de auto aan een lokaal Koerdisch museum.

Geef een reactie