Prijzen elektriciteit vanavond (even) maal 20!

Wie vanavond na het werk nog even wilde wassen en drogen, stelt die plannen best een paar uur uit. Door een stroomtekort zal onze elektriciteit vanavond namelijk 20 maal zo duur zijn!

Wie vanavond veel stroom wilde verbruiken, denkt daar best twee keer over na! Rond 19u zal onze stroom ongeveer 20 keer duurder zijn dan normaal het geval is. Dat ontdekte VanMorgen – ViralMag aan de hand van de gegevens van BelPex, de Belgische stroombeurs. In plaats van de gewone 30 EUR per uur, zal onze stroom vanaf 18u zo’n drie keer duurder zijn. Om 19u gaat de prijs zelfs maal 20!

Reden voor deze plotse prijsstijging is een invoertekort. Door een Frans productietekort zal er tijdelijk minder stroom kunnen worden ingevoerd. Daardoor gaan de prijzen de hoogte in, vooral tijdens de piekuren. Rond middernacht zullen de prijzen weer dalen.

elektriciteit3

Consumenten zullen de plotse prijsschommeling minder voelen. Enkel wie koos voor een zogenaamde SLP gewogen Belpex, betaalt ook effectief meer.

2j2suqp

 

Geef een reactie