Waarom op SNOOZE drukken eigenlijk keislecht voor je is

Je hebt het vanmorgen waarschijnlijk ook gedaan, maar eigenlijk is het echt ongezond: even op snooze drukken en nog 9 minuutjes langer slapen!

We kennen het gevoel: de wekker gaat weer veel te vroeg, we drukken op snooze en breien zo nog 9 heerlijke minuten aan onze slaap. Maar eigenlijk is dat heel ongezond en dit is waarom!

Snooze

Als je wakker wordt, gebeurt er vanalles met je lijf. Zo zal je lichaamstemperatuur lichtjes stijgen. Daardoor ben je alerter en minder slaperig. Dat gebeurt zo’n twee uur voordat je lichaam vindt dat het moet.

Wie iets te gretig op z’n snoozeknop duwt, bedriegt eigenlijk zichzelf. Je lichaam denk namelijk dat het maar vals alarm was en dat het OK is om weer in slaap te vallen. Wanneer de wekker dan nog eens gaat, ben je helemaal ontregeld, waardoor je┬ánog moeilijker wakker wordt. Dit kan tot wel 4 uur duren.

Ook op de lange termijn is snoozen heel slecht voor je. Wie niet altijd op hetzelfde tijdstip opstaat, ontregelt namelijk zijn biologische klok. Daardoor raak je misschien ook moeilijker in slaap, zodat je snel een slaaptekort zal hebben.

Het beste sta je dus altijd op exact hezelfde tijdstip op! Als je gevonden hebt hoe je dat moet doen, laat het ons dan gerust weten!

 

 

Geef een reactie