Bewonerskaart en toch een parkeerboete!

We zeggen wel vaker dat België het land is van het surrealisme, maar deze parkeerhistorie is echt te gek voor woorden!

Een Brusselaar moet 25 EUR betalen omdat hij zijn wagen parkeerde in Vorst, terwijl hij enkel een bewonerskaart heeft voor Sint-Gillis. Op zich niet zo vreemd. Wat wel vreemd is, is dat hij werd beboet omdat de achterkant van de auto op het grondgebied van Vorst geparkeerd stond. De voorkant van zijn auto stond op het grondgebied van Sint-Gillis.

De auto stond geparkeerd aan de Kemmelberglaan. Precies op een parkeerplaats die deels op het grondgebied van Vorst ligt en deels in Sint-Gillis. Alleen heeft de man geen bewonerskaart voor Vorst, enkel voor Sint-Gillis. Terwijl de man dus niet moest betalen voorkant van zijn auto, moest hij dat eigenlijk wel voor de achterkant. Die stond namelijk in Vorst, waar de man geen bewonerskaart heeft.

parkeren

“Pech”, zegt het parkeerbedrijf, “het is de achterste nummerplaat die telt. En die bevond zich overduidelijk in Vorst. De boete is dus terecht.”

Maar de man laat het er niet bij: “Volgens dezelfde logica is de boete onwettig. De parkeerwachter stak de boete namelijk onder de ruitenwissers aan de voorruit en die bevond zich in Sint-Gillis. De parkeerwachter heeft dus een boete achtergelaten op een plaats waarvoor hij niet bevoegd was.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Geef een reactie