Eindejaar zonder WODCA-acties: politie dreigt met staking!

Bij de feestdagen horen een hapje en een drankje. En uiteraard ook alcoholcontroles. Maar het jaar zou wel eens kunnen eindigen zonder alcoholcontroles. Tenminste, als het van de Wegpolitie afhangt. 

Controle

De Wegpolitie klaagt al langer over een gebrek aan middelen. Maar deze keer is het menens. De betrokken vakbonden hebben namelijk een stakingsaanzegging ingediend, meldt RTL vandaag.

Kennelijk dateert de stakingsaanzegging al van november. Maar de vakbonden wilden eerst een gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon afwachten. Dat gesprek had vandaag plaats. En de vakbonden zagen weinig reden om te feesten, aldus nog RTL. En dus dreigt de Wegpolitie er nu mee geen alcoholcontroles meer uit te voeren.

Als de Wegpolitie echt zou staken, zou dat wel heel erg ongelegen komen voor . Een tweetal weken werd namelijk net het startschot gegeven voor de jaarlijkse BOB-campagne.

Maar de onvrede zit diep. De vakbonden verwijten de minister dat de BOB-campagne maar een verkiezingsstunt is. En door die verkiezingsstunt zouden er geen middelen meer zijn voor de rest van het jaar.

Nochtans moet er een heel jaar lang worden gesensibiliseerd, vindt de Wegpolitie. En dat gebeurt nu te weinig. Wat nu gebeurt, is enkel voor de show, maar daar los je geen structurele problemen mee op, vindt de vakbond. Dus heeft het weinig zin om tijdens de feestdagen extra te gaan controleren.

 

Geef een reactie