Antwerpse wegpolitie flitst (even) niet meer

De Antwerpse Wegpolitie zal alvast even niet meer flitsen. Dat is het gevolg van de vier arrest van het Hof van Cassatie die het land dinsdag op zijn kop zetten. 

FLitspaal vast singel

De Antwerpse politie mag van de procureur geen pv’s meer opstellen voor snelheidsovertredingen. Tenminste als de overtreding werd vastgesteld met een flitscamera. De procureur wil eerst precies weten hoe het nu zit met de arresten van het Hof van Cassatie.

Dinsdag had het Hof van Cassatie in vier verschillende arresten gezegd dat de politie niet bevoegd is om flitsboetes uit te delen op basis van een nummerplaat. De politie gebruikt de nummerplaat om  de bestuurder te identificeren aan de hand van de gegevens van DIV. Alleen heeft de politie daar nooit toestemming voor gevraagd of gekregen.

En dus vraagt de procureur de politie om voorlopig geen boetes meer te verwerken.

Wie denkt dat hij nu het gaspedaal helemaal kan induwen, kan bedrogen uitkomen. De flitscamera’s blijven immers gewoon foto’s trekken. Wanneer er duidelijkheid is over de arresten van het Hof van Cassatie, kunnen alle gefotografeerde nummerplaten toch nog geïdentificeerd worden.

Ook het parket zelf heeft nog altijd toegang tot de gegevens van DIV.

Geef een reactie