Politie laat passagier blazen… en dronken bestuurder mag verder rijden

Een politieagente beging een blunder van formaat. Bij een alcoholcontrole liet de agent de passagier blazen, in plaats van de bestuurder. Nochtans had de bestuurder naar eigen zeggen twee Duvels en een pintje op. Dat verklaarde hij zelf aan VTM Nieuws.

De bestuurder in kwestie rijdt met een auto waarin het stuur rechts zit. Toen hij enkele jaren geleden terug naar huis reed van een etentje, had hij naar eigen zeggen twee Duvels en een pintje op. Waarschijnlijk te veel om nog te mogen rijden.

De man besloot om toch te rijden en reed daarbij langs de Hovestraat in Edegem. Daar was op dat moment een alcoholcontrole aan de gang. De agent die het koppel moest controleren, had er duidelijk niet veel zin in. Zonder op te kijken vroeg die agent om te blazen. Niet aan de bestuurder, maar aan zijn echtgenote, die als passagier vooraan links zat. De agent merkte niet eens op dat de vrouw geen stuur had. Toen de echtgenote ‘safe’ blies, mocht het koppel verder rijden. Maar niet vooraleer ze hun BOB-sleutelhanger in ontvangst hadden genomen.

Geef een reactie