Zo gaan ze om met dronken chauffeurs in Amerika

  • In Ohio, in de Verenigde Staten, hebben ze een wel heel bijzonder manier om om te gaan met chauffeurs die dronken achter het stuur blijven kruipen. 

Wie in Ohio wel eens een pintje drinkt, past maar beter op alvorens hij weer achter het stuur kruipt.

Al te hardleerse bestuurders worden daar op een wel heel aparte manier bestraft. Bestuurders die meermaals worden veroordeeld voor dronken rijden, moet hun nummerplaat inruilen voor een opvallende geel exemplaar met rode letters. Ter vergelijking: de nummerplaten in Ohio hebben normaal gezien onopvallende blauwe letters op een witte achtergrond.

Op die manier is het voor buren en andere weggebruikers meteen duidelijk wat voor een chauffeur je bent. Ook de politie houdt auto’s met deze bijzondere nummerplaten extra in het oog, zeker als die rond 10 uur ’s avonds de parking van één of ander café verlaten.

Wie verplicht wordt om met de bijzondere nummerplaten rond te rijden, vindt dat meestal geen lachertje. Anderen vinden de aangepaste nummerplaten dan weer een gepaste straf en noemen ze steevast ‘party plates’.

Wat denken jullie? Goed idee voor in België of niet? Laat het ons weten in de comments!

ohio

Geef een reactie