Trucker pleegt vluchtmisdrijf en zet dan filmpje zelf online

Geen tijd voor Belgische klootzakken!

Opvallende beelden op de facebookpagina van PolCon – Politiecontroles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen. Een trucker pleegde vluchtmisdrijf op de E40 en zette de beelden zelf online. Niet veel later werden de beelden alweer verwijderd, maar intussen stond het filmpje wel al op de pagina van PolCon – politiecontroles.

Botsing

De trucker reed over de E40 over de rechtse rijstrook. Ter hoogte van Gistel wilt een oudere bestuurder in een Ford de snelweg oprijden. Het komt tot een aanrijding tussen de Ford en de vrachtwagen.

Filmpje

Hoewel de bestuurder van de Ford zich naar de pechstrook begaf, reed de trucker gewoon door. Het filmpje van de aanrijding plaatste hij wel online. Hij schreef erbij dat hij geen tijd had om te stoppen voor ‘Belgische klootzakken’.

trucker vluchtmisdrijf E40

Vermoedelijk kreeg de man spijt van zijn daden, want het kanaal werd snel volledig verwijderd. Maar niet vooraleer de beelden al werden gedeeld op sociale media.

Vluchtmisdrijf

De trucker is niet aansprakelijk voor het ongeval; de man in de Ford moest immers voorrang verlenen. Maar ook wie niet in fout is, moet stoppen na een ongeval. De trucker pleegde dus zonder enige twijfel vluchtmisdrijf. Dat hij daarover online opschept, is des te schrijnender.

 

 

 

 

 

Geef een reactie