Internet wordt gek van dit verkeersraadsel!

Ben je geflitst? Door het rood gereden? Bereken zelf je boete en vraag gratis juridisch advies met onze chatbot!

Wie heeft er voorrang?

Op het internet wordt er wel vaker heftig gediscussieerd. Maar deze keer gaat de discussie niet over de kleur van een jurk of de oplossing van een rekensommetje. Deze keer gaat het over de verkeersregels! Weet jij welke wagen er voorrang heeft op onderstaande figuur? (oplossing onder de figuur)

verkeersraadsel
Wie heeft er voorrang? Lees de oplossing hieronder!

 

De oplossing

Eigenlijk hebben we je een beetje voor de gek gehouden. De auto die voorrang heeft is namelijk… geen van de 3! Louter op basis van de verkeersregels komen we er niet. Elke auto heeft namelijk voorrang op een ander, maar elke auto moet ook voorrang verlenen.

  • A moet voorrang verlenen aan B (die van rechts komt), maar heeft voorrang op C (die afslaat).
  • B moet voorrang verlenen aan C (die van rechts komt), maar heeft voorrang op A (die van links komt).
  • C moet voorrang verlenen aan A (omdat C afslaat), maar heeft voorrang op B (die van links komt).

Elk van de drie auto’s heeft dus voorrang op een andere auto, maar moet tegelijk ook voorrang verlenen. Zonder verkeersborden zou elk van de 3 auto’s tot in de eeuwigheid blijven stilstaan. Of minstens tot één van de drie het aandurft om door te rijden.

Gelukkig gaan de verkeerslichten en de verkeerstekens voor op de verkeersregels. Op kruispunten zoals op de tekening zullen in de praktijk dus meestal verkeerslichten staan of minstens verkeersborden die de voorrang regelen.

Ben je geflitst? Door het rood gereden? Bereken zelf je boete en vraag gratis juridisch advies met onze chatbot!

Geef een reactie