Geen boete voor verouderde foto op je rijbewijs!

Gisteren riep de Leuvense politie alle bestuurders op om over te schakelen naar het nieuwe rijbewijs in bankkaartformaat. Wie niet meer op de foto op zijn rijbewijs lijkt, riskeert volgens verschillende Vlaamse kranten zelfs een boete. “Klopt niet!”, klinkt het nu bij overtreding.be

rijbewijs foto

In een nieuwsreportage riep de Leuvense politie bestuurders gisteren op om zo snel mogelijk over te schakelen naar het elektronische rijbewijs. Hoewel officieel pas verplicht vanaf 2033, zou het nieuwe rijbewijs het minste problemen opleveren bij een eventuele politiecontrole. Wie niet meer lijkt op de foto op zijn rijbewijs, zou volgens dezelfde reportage ook een boete riskeren.

Maar dat klopt niet volgens de juristen van overtreding.be, de app waarmee bestuurders hun verkeersboete kunnen berekenen. “In het KB over het rijbewijs staat inderdaad dat de foto op het rijbewijs ‘gelijkend’ moet zijn, maar een boete hangt daar niet meteen aan vast.”

De Leuvense politie heeft dat inmiddels ook bevestigd in een tweet aan overtreding.be.

Geef een reactie