Met deze nieuwe maatregel wil Ben Weyts hardrijders klissen!

Lange tijd werd er gedacht dat het idee onhaalbaar was, maar nu komt het er dus toch van: de mobiele trajectcontrole op Vlaamse wegen.

De vaste trajectcontrole kennen we al langer. Op de E40 en de E17 wordt de gemiddelde snelheid van de bestuurders nu al gemeten over een langer traject. Maar nu trekt Vlaams Minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) ook 350.000 EUR uit voor een mobiele variant van het systeem. Op dit moment bestaat de mobiele trajectcontrole nog niet, maar zeven bedrijven zouden zich al hebben aangeboden om het systeem van nul te ontwikkelen.

Ben Weyts flitsend

Met de mobiele trajectcontrole wil Weyts onder meer de snelheid controleren op plaatsen waar er aan de weg wordt gewerkt. De trajectcontroles moeten helpen om het aantal verkeersdoden verder te doen dalen. Volgens Weyts volstaan de gewone flitspalen daarvoor niet, omdat bestuurder onmiddellijk weer optrekken eenmaal ze de flitspaal gepasseerd zijn.

 

 

2 Reacties

  1. Carl Briké 28 maart 2017
  2. Couvreur Georgette 5 november 2018

Geef een reactie