Politieman verduistert 4,5 miljoen EUR

Een Luikse politieagent wordt ervan verdacht ruim 4,5 miljoen EUR te hebben verduisterd. Dat meldt de Franstalige krant 7sur7.

depannage oplichting

In Luik zijn een politieagent en de zaakvoerder van een takeldienst gearresteerd door de onderzoeksrechter. De 60-jarige agent wordt verdacht van corruptie en het witwassen van geld voor een bedrag van 4,5 miljoen euro.

Enerzijds liet de man zich sponsoren wanneer hij deelnam aan rally-wedstrijden. Een deel van het gesponsorde geld verdween dan in de zak van de agent, een ander deel vloeide cash terug naar dezelfde bedrijven.

Anderzijds lijkt het erop dat de politieagent ook onder één hoedje speelde met een takelfirma. Die firma takelde steevast voertuigen met buitenlandse nummerplaten, die meteen stiekem werden verkocht als oud ijzer. Als de gedupeerden aangifte deden bij de politie, vertelde de politieagent hen dat hun voertuig waarschijnlijk gestolen was.

Geef een reactie