Flitspaal wordt even flits surprise!

Gek gezicht vanochtend in Rekkem, in West-Vlaanderen, waar plaatselijke lolbroeken een flitspaal omtoverden naar een ‘flits surprise’.

Als 1 aprilgrap kan het wel tellen. In Rekkem werd een vaste flitspaal overdekt met een kap van papier-maché. Op de kap, die de vorm had van een taart, stond het opschrift: flits surprise. Een bestuurder nam een foto van het tafereel en plaatste deze op de facebook-pagina van PolCon – PolitieControles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen. Wie de flitspaal precies bedekte, is niet helemaal duidelijk. Al kon de actie op sociale media wel op veel bijval rekenen.

Flitspaal flits surprise

Overigens is het bedekken van een flitspaal niet zonder risico. De politie zou dat kunnen bestempelen als ‘verhinderen van het toezicht’. Daarop staat een gevangenisstraf van vijftien dagen tot drie maanden en een geldboete van 800 euro tot wel 8.000 euro.

 

Geef een reactie