Hij gooide een blikje op straat, maar dat had hij beter niet gedaan!

Brusselse student Marketing doet moedige oproep op Facebook!

leonothappy afval brussel

Wie in Brussel blikjes, peuken of ander afval op straat gooit, past maar beter op voor LeoNotHappy. Dat is een initiatief van een 26-jarige student Marketing uit Brussel, genaamd Adel. Het doel: de straten van Brussel proper houden. Onder de naam LeoNotHappy post de man foto’s van afval op straat. Op de foto’s ook steeds de kenmerkende ‘sadface’, genaamd LeoNotHappy.

Maar nog niet iedereen is overtuigd van het doel van LeoNotHappy. Op 3 april zag de student hoe een man vanuit zijn auto een blikje op straat gooide. Toen hij de chauffeur daarop aansprak, antwoordde die dat de student het dan zelf maar moest oprapen!

Daarop plaatste Adel de volgende post op de facebookpagina van LeoNotHappy.

Op 3 april, om 16u, kruisten we elkaar in de Vergeet-mij-nietjesstraat in Ukkel. Je opende het passagiersraam van je grote witte auto van een Duits merk en gooide een blikje op straat. 

Ik riep, als een soort reflex: « Bravo » en applaudisseerde. Jij bent gestopt en zei: “Raap het dan op, als het je niet aanstaat, onnozelaar”.

Je weet het misschien niet, maar ik ruim inderdaad afval op op straat. Meer nog, in 2016, hebben de vrijwilligers van LeoNotHappy, 3 ton afval opgeraapt in de straten van Brussel.
Ik ben niet boos op jou, maar ik zou het graag begrijpen: wanneer heb jij beslist dat de aarde jouw persoonlijke vuilbak is? En waarom?

Ik hoop dat dit bericht de ronde doet in Brussel. Niet om jou belachelijk te maken, maar zodat je je bewust wordt van je daden. Hopelijk word je je dan bewust van het feit dat we met heel veel zijn die jou daden niet alleen belachelijk vinden maar ook slecht voor de planeet en dus ook voor jezelf.
Ik weet niet of je dit bericht zal lezen, maar dankzij de magie van Facebook, hoop ik dat het toch op je scherm belandt.

Op 22 april vindt er trouwens een nieuwe opruimbeurt (van peuken) plaats in het centrum van Brussel. Ik nodig je uit om mee te doen en zal je met veel plezier uitleggen waarom wij het afval van anderen opruimen op straat.

De post was een gigantisch succes. In minder dan 24 uur tijd werd hij al bijna 3.000 keer gedeeld.

Geef een reactie