Hulpverlener is het beu: daarom duurt het zo lang op de spoed!

Kay Muller is ambulancier in de Duitse stad Esslingen. Elke dag kijkt hij de dood in de ogen. Hij is heel blij voor elke patiënt die levend de spoedafdeling verlaat. Maar er moet hem wel iets van het hart. 

Op een dag vroeg een patiënt in de wachtzaal hem waarom het zo lang duurde voor hij aan de beurt was. De patiënt zat namelijk al twee uur te wachten op een dokter. Daarop vroeg Kay de patiënt waarom hij daar was. De man had een verkoudheid, maar vertoonde geen ernstige symptomen.

Daarop zei de ambulancier hem dat dit de spoedafdeling was. De patiënten die er het ergst aan toe zijn, worden eerst behandeld.

Daarop postte de ambulancier deze foto op Facebook (lees verder onder de foto):

Vertaling:

Als er weer een patiënt op spoed aankomt en vraagt waarom hij al twee uur zit te wachten (…), dan wil ik hen graag deze foto tonen. Dan zal die patiënt misschien inzien dat zijn ingescheurde nagel of zijn verkoudheid nog drie uur kan wachten. Dit is waarvoor een spoedafdeling dient. En niet voor uw verkoudheid van 2 dagen oud. Daar heb je een huisarts voor. Sorry voor de woordkeuze maar de luiheid en het gebrek aan zelfstandigheid van veel mensen is zo wraakroepend. Ik vraag me af hoe die mensen de weg vinden naar de Spoed, maar niet naar de huisarts.   

De harde maar eerlijke facebookpost van de ambulancier raakte blijkbaar een gevoelige snaar. In geen tijd werd hij meer dan 20.000 keer geliket en 15.000 keer gedeeld.

Deel dit bericht als je onze hulpdiensten een hart onder de riem wilt steken!

 

 

Geef een reactie