The Simpsons bestaan 30 jaar. Hier is hun huis.

Op 19 april 1987 werd voor het eerst een ultrakorte aflevering uitgezonden van The Simpsons. Intussen vrolijkt de gele familie ons al 30 jaar op. 

De serie blijft de mensen ook al 30 jaar lang beroeren. Zo wordt er in Amerika al jarenlang gediscussieerd over het stadje Springfield, waar de serie zich afspeelt. In de VS bestaan er maar liefst 44  verschillende Springfields. In de serie wordt echter nooit gezegd in welke staat het Springfield van de Simpsons ligt. En allemaal claimen al die kleine standjes dat ze de inspiratie voor de serie zijn geweest.

Maar wist je dat het huis van The Simpsons ook echt bestaat? In 1997, toen de Simpsons 10 jaar oud waren, organiseerde Pepsi een wedstrijd waarmee je het huis van The Simpsons kon winnen. De winnaar van de wedstrijd mocht kiezen: een echte replica van het huis van de Simpsons of 75.000 dollar. Hoewel het huis volledig was nagebouwd koos de man voor de geldprijs. En dus moest het huis uiteindelijk volledig worden verbouwd. Maar de fans van de serie herkennen het iconische huis aan Evergreen Terrace er zeker nog in.

Real life replica of the Simpsons house built in Nevada

 

Geef een reactie