De superflitser flitst(e) niet meer!

De Gentse superflitser flitste vrijdagmiddag (even) niet meer. Vandalen hadden de lens van de camera overschilderd. Dat meldt PolCon – PolitieControles, de Facebookpagina waar zo’n 50.000 chauffeurs snelheidscontroles delen. 

De camera, die in Gent ook wel Sammeke wordt genoemd, flitst elke week op een andere locatie. Sinds woensdag 26 april staat het gevaarte aan de Frans Van Ryhovelaan te Gent. Al was dat duidelijk niet naar de zin van iedereen. Vrijdagmiddag raakte bekend dat onbekende de lens voor de camera had overschilderd. Daardoor flitste het toestel nog wel, maar dat leverde enkel witte foto’s op. Zo’n 7 uur later, rond 22u, was de lens alweer schoongemaakt.

Tussen oktober 2015 en 2016 ging de flitser precies 41.412 keer af. Dat is meer dan 116 keer per dag. Daarmee is het toestel goed voor meer dan 2 miljoen EUR aan boetes per jaar. Al zijn er vrijdagmiddag ongetwijfeld enkele chauffeurs met de schrik vanaf gekomen.

Geef een reactie