Mag de politie langs voor flitsen

Flitser NK9 rechtenvrij

Mag de politie langs voor flitsen? Het is een vraag die steeds terugkomt. Er wordt nogal eens gezegd dat de politie enkel achteraan zou mogen flitsen. En dat vooraan flitsen dus verboden zou zijn. Wie langs voor wordt geflitst, zou zijn boete dus niet moeten betalen. Maar klopt dat wel?

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: flitsen mag zowel langs voor als langs achter! Ben je langs voor geflitst, dan is de boete dus perfect geldig. Tenzij er natuurlijk andere fouten in het P.V. zitten.

 

Niet meer geldig?

Maar waarom denkt iedereen dan dat vooraan flitsen verboden is? Dat is een gevolg van een oud Koninklijk Besluit. Volgens dat K.B. mocht enkel de officiële nummerplaat geflitst worden. En omdat de officiële nummerplaat achteraan hangt, was vooraan flitsen dus verboden.

Maar het KB van 11 oktober 1997 is intussen al even niet meer geldig. De politie mag dus zowel de voorste als de achterste nummerplaat flitsen. Wie zijn boete wilt aanvechten, zal dus een andere reden moeten zoeken.

 

App

Geflitst? Door rood? Bereken zelf je boete en vraag gratis juridisch advies met de app van overtreding.be.

overtreding app

Al 1 reactie

  1. Hans 1 mei 2020

Geef een reactie