PSY is terug met een nieuwe clip!

Wie kent er Psy niet? Wie heeft er nog nooit gehoord van Gangnam Style? Juist, niemand! En nu heeft de gekke Aziaat een opvolger klaar…

Het nieuwe nummer heet New Face en is al even aanstekelijk als de voorganger!

Ter info:

PSY moet toch wel een van de meest verkeer begrepen artiesten vand it moment zijn. Nogal wat mensen denken dat PSY alleen ‘GAngnam Style’ is, maar dat is op zijn zachtst gezegd erg eenzijdig. PSY is heel wat meer dan die ene wereldhit waaraan mensen meteen denken. PSY is zoveel meer dan de grappige, mollige Koreaan die gek danst. Wist je bijvoorbeeld dat hij niet alleen zingt en rapt, maar ook zijn eigen nummers schrijft én producet?

PSY werd geboren in 1977 als Park Jae Sang. Hij groeide op in het rijke distruct Gangnam in Zuid-Korea. Toen hij op jong leeftijd Queen een live versie van Bohemian Rhapsody zag brengen, was hij vastberaden om het te maken in de muziekindustrie.

In 1996 volgde bij Business Administration in Boston University om later de bloeiende zaak van zijn vader over te nemen. Stiekem spendeerde PSY echter al zijn geld aan muziekinstrumenten in plaats van aan studieboeken. Daarop verliet hij de universiteit en schreef hij zich in aan het prestigieuze Berklee College of Music.

In 2001 kwam PSY’s eerste album uit, genaamd Psy from the Psycho World! Voor dat album kreeg PSY trouwens een boete opgelegd omwille van de suggestieve en controversiele songteksten. Zuid-Korea was en is nog steeds een erg conservatief land.

Desondanks staat het album vol betekenisvolle en doordachte nummers. PSY was één van de weinige Koreanen die de geldende normen en waarden in vraag durfde te stellen, onder meer in zijn songs. Op die manier onteketende PSY een echte culturele revolutie in de tot dan toe erg conservatieve Koreaanse muziekindustrie.

 

Het was een kwestie van de juiste man op de juiste plaats op de juiste tijd. PSY maakte handig gebruik van de erg prille opkomst van sociale media en entertainment. Tegelijkertijd snakte de Koreaanse muziekindustrie naar iets nieuws en ongebruikelijks. Psy van zijn kant liet zich in die tijd ook beïnvloeden door Dr. Dre, Eminem, 2PAC en Jay-Z.

Intussen heeft PSY maar liefst acht albums uitgebracht, waaronder het album met de naam 4 x 2= 8. Ook deze naam is niet toevallig gekozen. Het album is PSY’s achtste album, maar 4 x 2 in het Koreaans klinkt ook als PSY.

Geef een reactie