1.300 bestuurders ‘per ongeluk’ geflitst

Een flitspaal die je flitst als je door het groen rijdt en niks als je door rood rijdt? Het is de omgekeerd wereld, maar in februari van dit jaar gebeurde het wel. Resultaat: 1.300 onterechte boetes.

Rechtenvrij flitspaal

De ‘omgekeerde’ flitspaal bevond zich in Alkmaar, in Nederland. In februari van dit jaar werd de paal gerepareerd door een monteur. Die verwisselde blijkbaar twee draadjes met elkaar en zette de flitspaal weer aan zonder hem eerst te testen. Resultaat: wie door groen of oranje reed, kreeg een boete en wie wél door het rood reed, werd niet geflitst!

Het duurde vijf dagen vooraleer de paal werd uitgezet. In tussentijd waren er wel 1.300 mensen geflitst. Zij kregen allemaal een boete van 239 euro. Het Openbaar Ministerie verontschuldigde zich. Iedereen die zijn boete al betaalde, krijgt het geld teruggestort.

Geef een reactie