Dit is het nieuwe wapen tegen zwartparkeerders!

Wie wel eens parkeert zonder te betalen, is bij deze gewaarschuwd. De parkeerbedrijven hebben een nieuw wapen in de strijd tegen de zwartparkeerders. Dat meldt Het Nieuwsblad gisteren.

Nooit meer een parkeerboete? Like dan zeker ook de facebookpagina van ParkeerControle

Er zijn nog maar weinig plaatsen waar je niet moet betalen om op straat te parkeren. Nogal logisch als je weet dat straatparkeren een stad jaarlijkse tientallen miljoenen kan opleveren. Straatparkeren is dan ook Big Business (tweemaal grote B)  geworden.

Alleen moet dat straatparkeren dan natuurlijk wel gecontroleerd worden. Kleurrijke mannen en vrouwen die checken of je wel een ticketje hebt. Heb je dat niet, dan betaal je al snel 10 keer meer. Forfaitair tarief noemt men dat dan. Alleen kunnen die mannen en vrouwen ‘maar’ een honderdtal voertuigen per dag controleren. En dat zint de parkeerbedrijven natuurlijk niet.

Daarom gooien ze een nieuw wapen in de strijd: een ANPR-camera, gemonteerd bovenop een auto. Die kan wel 10.000 nummerplaten per dag scannen. Geen ticket of geen bewonerskaart, dan volgt binnen enkele weken een brief van het parkeerbedrijf. Charleroi en Brugge gebruiken het systeem nu al, verschillende andere steden zijn uiteraard geïnteresseerd in deze winstgevende spion.

Niet verwonderlijk dat initiatieven als dat van ParkeerControle op steeds meer interesse kunnen rekenen.

 

Geef een reactie