Dan toch 130 op Belgische snelwegen?

Federaal Minister van Mobiliteit wil onderzoek of de snelheid op de snelweg plaatselijk niet verhoogd kan worden tot 130 km/u. Dat meldt De Standaard vandaag.

Flits NK7

Minister van mobiliteit (MR) reageert daarmee op een studie het BIVV die er was gekomen op vraag van zijn voorgangster Galant. En wat blijkt: als de snelheidslimiet verlaagt, zouden we uiteindelijk allemaal sneller gaan rijden! De lagere snelheid zou ook veiliger zijn en voordelen opleveren voor het milieu. En Bellot is wel gewonnen voor het idee. Hij wil volop inzetten op variabele snelheidslimieten.

Daardoor zou de snelheid tijdens de spits verlaagd kunnen worden tot 90, 70 of zelfs 30 km/u.  Maar tegelijkertijd wil Bellot ook onderzoeken of de snelheid op bepaalde snelwegen kan worden verhoogd tot 130. Maar enkel op plaatsen en tijdstippen dat er zich weinig ongevallen voordoen, besluit Bellot.

 

 

Geef een reactie