Duitse politie gaat op wegpiraten jagen

Met nieuwe technieken wil de Duitse politie het aantal verkeersdoden op de A1-snelweg verminderen.

duitse politie

In het eerste kwartaal van 2017 vielen er op de Duitse A1 tussen Leverkusen en Wermelskirchen (een stuk snelweg van 17 kilometer) maar liefst 3 doden, 5 zwaargewonden en 25 lichtgewonden. Hoog tijd dus voor wegenwerken die de veiligheid gevoelig moeten verhogen. Maar tot het zover is, ligt de Duitse wegpolitie er op de loer met uiterst nauwkeurige camera’s.

Vanop een brug zal de politie nu de automobilisten filmen met geavanceerde camera’s. Te snel rijden, met de GSM prullen, een krant lezen: het wordt allemaal vastgelegd op de gevoelige plaat. En even verderop haalt de politie je uit het verkeer. Verkeerszondaars worden er direct op hun rijgedrag gewezen en aan een grondige controle onderworpen.

 

Geef een reactie