iOS blokkeert voortaan berichten tijdens rijden

Het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iOS 11, krijgt een functie die registreert wanneer je met de auto rijdt. Wanneer de ‘automodus’ is ingeschakeld, ontvangt de gebruiker geen berichten of andere notificaties meer. Dat met meldt AD.

ios iphone do not disturb

De functie, die “Do Not Disturb While Driving” zal heten, zal registreren hoe snel de gebruiker zich verplaatst. Vanaf een bepaalde snelheid zal de telefoon zelf suggereren om de functie in te schakelen. De functie schakelt niet automatisch in. Passagiers kunnen hun telefoon dus gewoon blijven gebruiken.

Als de functie is ingeschakeld, verstuurt de telefoon automatisch een reactie wanneer er een bericht binnenkomt. Dringende berichten kunnen wel worden ontvangen. Ook navigatie-apps blijven  werken.

iOS 11 komt uit in het najaar.

Geef een reactie