Rijbewijs dronken fietsers kan niet meer worden ingetrokken!

Fietsers kunnen voortaan weer met een gerust hart de fiets nemen om op café te gaan. Dat meldt de krant De Standaard vandaag.

fietsen op de snelweg

Een weetje dat maar weinig fietsers kennen: wie dronken of geïntoxiceerd met de fiets rijdt, kan niet alleen een boete krijgen. Ook het autorijbewijs kan worden ingetrokken. Al komt daar nu wel verandering in.

Rechters zijn namelijk niet langer verplicht om het autorijbewijs van dronken fietsers in te trekken. Sabien Lahaye-Battheu van Open-VLD diende daarvoor een wetsvoorstel in dat vandaag door de bevoegde Kamercommissie werd goedgekeurd.

Volgens Lahaye-Battheu is het enkel de bedoeling om de straf voor fietsers weer proportioneel te maken. De wetswijziging is geen vrijgeleide om dronken met de fiets te rijden. Rechters kunnen het rijbewijs nog altijd intrekken wanneer ze het nodig achten.

Voor wie het zich afvroeg: dronken fietsen ziet er ongeveer zo uit. Of misschien zo. Of ook wel zo!

 

 

 

Al 1 reactie

  1. Wout Putseys 13 juni 2017

Geef een reactie