Vorig jaar 510 ongevallen met voertuigen Federale politie: kostprijs 1,23 miljoen euro!

Vorig jaar deden er zich maar liefst 510 ongevallen voor met voertuigen van de Federale Politie. Dat blijkt uit cijfers van minister Jan Jambon.

In 2016 raakten de voertuigen van Federale politie betrokken in maar liefst 510 ongevallen! Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een schriftelijke vraag van Luk Van Biesen (Open Vld).

Aan deze ongevallen hing een totale kostprijs van meer dan 1,25 miljoen euro. Iets meer dan 1 miljoen euro ging op aan wisselstukken. Nog eens een kwart miljoen euro werd betaald aan externe herstellers. De werkuren van het eigen personeel werden niet opgenomen in dit cijfer.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier enkel om cijfers van de Federale Politiediensten, die onder meer bevoegd zijn voor de snelwegen en de spoor- en waterwegen. Over de verschillende lokale politiezones bestaan er geen cijfers.

Tegelijkertijd erkende de Nationale Politieacedemie dat zij in 2016 geen enkele opleiding ‘prioritair rijden’ heeft gegeven. Deze opleiding zou wel lokaal worden gegeven.

Geef een reactie