12 dingen die je nog niet wist over je iPhone!

Zijn jullie net zo verslaafd aan jullie iPhone als ons? Kleven jullie handen ook vast aan jullie scherm? Dan hebben we hier alvast enkele tips om tijd uit te sparen, zodat je nog meer kan swipen, liken, hearten en appen.

iphone tips

 

1. E-mail concept opslaan

Soms gebeurt het dat je een e-mail aan, het schrijven bent en even een andere e-mail wilt bekijken. Swipe naar beneden om je concept even te verbergen aan de onderkant van je scherm. Druk je op het concept, dan verschijnt het weer.

https://giphy.com/gifs/l46C5Poh0a4Ep1Fsc

2. Bekijk al je concepten

Je kan trouwens meerdere e-mailconcepten bewaren. Om al je concepten te bekijken, houd je de knop onderaan rechts ingedrukt om een nieuw e-mail te schrijven.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

3. Terugkeren naar foto-album

Ben je een foto aan het bekijken en wil je terugkeren naar de vorige? Dan kan je links bovenaan op het pijltje duwen. Vooral op een groot scherm (iPhone 6+) kan dat nogal onhandig zijn. Veel gemakkelijk is het om op de foto naar beneden te swipen.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

4. Foto’s selecteren

Wil je heel veel foto’s tegelijk selecteren, dan hoe je niet elke foto apart aan te duwen. Veel beter kies je ‘selecteren’ en swipe je over alle foto’s die je wilt selecteren!

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

5. Naar boven of beneden in een foto-album

In de foto-app kan je de bovenste rand van het scherm aantikken om terug te keren naar de bovenkant van het album. Maar het omgekeerde kan ook: tik de onderste rand aan om meteen naar de onderkant van het album te gaan.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

6. Inzoomen op video’s

Dat je kan inzoomen op foto’s, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat hetzelfde ook geldt voor video’s? Probeer het maar!

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

7. Sneller of trager vooruit spoelen

In de muziekapp kan je het huidige nummer voor- en achteruitspoelen door de cursor op het lijntje te verslepen. Dit noemen we ‘scrubben’.  Gaat het toch te snel, dan kan je ook de snelheid van het scrubben bepalen. Houd daarvoor je vinger op de cursor en wrijf naar boven of beneden zonder het scherm los te laten. Als je scrubt op deze nieuwe hoogte, zal je merken dat dit een stuk trager gaat. Hoe hoger je wrijft, hoe trager het scrubben.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

8. Een afspraak verplaatsen

Wil je een geplande afspraak verplaatsen, dan hoe je niet altijd manueel datum en tijd aan te passen. Je kan de afspraak ook gewoon verslepen in je agenda. Dat doe je door op de afspraak te duwen en vast te houden. Pas op, heb je 3D-touch, dan mag je ook weer niet e hard duwen, want dan krijg je de afspraak zelf te zien.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

9. Backspace op je rekenmachine

Als je al eens iets uitrekent op je iPhone, dan heb je het vast al gemerkt. De ingebouwde rekenmachine heeft geen backspace. En druk je op ‘C’, dan ben je alles kwijt. Nu niet meer, dus. Heb je een fout getikt, swipe dan naar rechts if links om slechts één cijfer te wissen.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

10. Terug naar je berichten

Heeft iemand je een afbeelding gesms’t, dan ga je makkelijk terug naar het gesprek door naar beneden te swipen. Dat is sneller dan op de afbeelding te duwen en daarna op ‘gereed’.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

11. Adresbalk in Safari

Als je naar beneden scrollt op een webpagina, verdwijnen de balken boven- en onderaan deze pagina. Zo heb je meer leesruimte. Wil je de balken terugzien, zonder helemaal naar boven te moeten scrollen, dan kan je gewoon onderaan de pagina duwen.  om plaats te besparen. De balken komen dan terug, zonder dat je je plaats op de pagina verliest.

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 

12. Recent gesloten tabbladen in Safari

Per ongeluk een tabblad gesloten in Safari. Druk dan op de knop onderaan rechts om een nieuwe pagina te openen. JHoud vervolgs de ‘+’ ingeduwd en je krijgt een overzicht van recent gesloten tabbladen.

 

Geef een reactie