Twee boetes per dag voor TE TRAAG rijden

Elk jaar worden er gemiddeld 650 boetes uitgeschreven voor mensen die te traag rijden. Dat zijn er dus twee per dag. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Sabien Lahaye-Battheu (O-VLD) aan minister Jan Jambon (N-VA).

Minister van Binnenlandse Zaken Jambon erkende dat er sinds 2013 jaarlijks zo’n 150 boetes worden uitgeschreven voor mensen die op de snelweg trager rijden dan toegelaten. Op de snelweg ben je verplicht om minstens 70 km/u te rijden.

Daarbij komen nog eens 500 boetes voor mensen die “de normale gang van andere bestuurders hinderen door abnormaal traag te rijden of plots te remmen zonder dat dit om veiligheidsredenen vereist is”. Samen dus goed voor zo’n 650 boetes per jaar.

Ter info: zowel wie te traag rijdt op de snelweg, als wie stopt of vertraagt zonder goede reden, riskeert een boete van 58 EUR.

Geef een reactie