Weg met verkeersdrempels!

Behoren de verkeersdrempels binnenkort tot het verleden? Als het van Engels minister van Milieu Michael Gove afhangt: wel!

verkeersdrempel

Behoren de verkeersdrempels binnenkort tot het verleden? Als het van Engels minister van Milieu Michael Gove afhangt: wel! Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat verkeersdrempels niet alleen strontvervelend zijn, maar bovendien ook nog eens slecht voor het milieu.

Wie remt voor een verkeersdrempel, moet nadien immers ook weer versnellen. Dat betekent meer CO2 en fijn stof dan wanneer je gewoon zou doorrijden. Meer nog: rond een verkeersdrempel zou de uitstoot verdubbelen!

Daarom stelt Gove voor om verkeersdrempelsweg te halen.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/speed-bumps-disappear-uk-roads-air-pollution-government-plan-emissions-councils-remove-a7862811.html

Geef een reactie