Opgelet voor oplichters op de snelweg

De laatste dagen duiken steeds meer verhalen op van personen die bestuurders tegenhouden op de snelweg en hen daarna – soms met geweld – oplichten. 

De techniek is nagenoeg steeds dezelfde. De oplichters staan geparkeerd op de pechstrook van de snelweg en proberen voorbijrijdende voertuigen tegen te houden. Als een behulpzame bestuurder stopt, vertelt de oplichter dat hij zonder benzine en zonder geld zit en vraagt hij om geld. Soms geven de oplichters ook juwelen of een smartphone (die achteraf vals blijken te zijn).In één geval hebben de oplichters een bestuurder verplicht om geld af te halen.

Eén bestuurder kon zo’n poging tot oplichten vastleggen op video en deelde deze op de facebookpagina van PolCon – Politiecontroles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen.

 

 

Geef een reactie