10 geheimen verstopt in iOS 11

Zo’n twee weken geleden werd – naast de peperdure iPhone X – ook het nieuwe besturingssysteem van Apple voorgesteld. iOS 11 heeft niet alleen veel nieuwe snufjes waar je snel van zal houden, maar ook enkele geheime features.

nieuw toetsenbord ipad

Zo’n twee weken geleden werd – naast de peperdure – iPhone X, ook het nieuwe besturingssysteem van Apple voorgesteld. de nieuwe iOS 11 heeft tal van nieuwe features die het de moeite waard maken om over te stappen. Denk maar aan een revolutionair nieuw toetsenbord voor iPad, een nieuw bedieningspaneel, QR-ondersteuning voor de camera, … Geen wonder dat het nieuwe besturingssysteem het uiterste vraagt van je batterij.

Maar naast de voor de hand liggende nieuwigheden, zijn er ook tal van verborgen features in iOS 11.

 

Eigen bedieningspaneel

Een van de meest opvallende wijzigingen is het nieuwe bedieningspaneel. Wat maar weinig mensen weten, is dat je dat bedieningspaneel nu volledig zelf kunt aanpassen. Ga naar Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan.

 

Helderheid zaklamp

Tot voor kort was 3D-touch enkel voorbehouden aan de nieuwere iPhones: hoe hard je drukte bepaalde wat er gebeurde. Nu hebben ook oudere iPhones een soortgelijke feature. Als je in het bedieningspaneel bijvoorbeeld lang op de zaklamp duwt, kan je meteen de helderheid bepalen.

Nieuwe kaarten

Ook de Kaarten-app heeft wat nieuws in petto. Niet alleen biedt Apple nu ook kaarten aan binnenin gebouwen, bovendien deed het ook inspiratie op bij Android. Wie nu in Kaarten tweemaal tikt met de vinger en dan de vinger op het scherm houdt, kan in- en uitzoomen door naar boven of onder te wrijven. Handig voor onderweg.

 

QR op de camera

Een nieuwe feature waar we veel op te lang op hebben moeten wachten. De camera detecteert nu ook automatisch qr-codes, zonder dat daarvoor een aparte app nodig is.

 

siri typen

Typen naar Siri

Wie niet graag praat tegen Siri (omdat ze je toch niet verstaat), kan voortaan ook typen met Siri. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Typ vragen aan Siri.

 

Betere foto’s trekken

De camera biedt nu ook een beetje hulp als je foto’s trekt. Ga naar Instellingen > Camera en schakel Raster in. Als je nu een foto trekt, krijg je een waterpas te zien in de vorm van 2 plusjes. Nooit geen scheve foto’s meer.

Eigen instructievideo’s maken

Je kan nu ook eigen instructievideo’s maken (screen recording). Ga opnieuw naar Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan en kies Schermopname. 

Screenshots meteen bewerken

Dat je een screenshot kan maken door de Sleep-knop en de Home-knop samen in te drukken, moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Maar nu kan je die screenshots ook meteen bewerken.

Ruimte besparen

Je iPhone kan nu ook bijhouden welke apps het minst worden gebruikt en deze automatisch verwijderen. Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone opslag. Daar kan je kiezen om apps automatisch te verwijderen als je te weinig ruimte hebt. De app wordt dan verwijderd, maar de gegevens en de instellingen worden bewaarde. Is er weer ruimte vrij, dan wordt de app opnieuw geïnstalleerd.

Meerdere apps verplaatsen

Als je een app lang genoeg indrukt, begint deze te trillen zodat je die kan verplaatsen. Je kan nu ook meerdere apps tegelijk verslepen.

Geef een reactie